Waarom DuckDuckGo Geweldig is voor Je Privacy

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om dingen op het internet te zoeken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je privacy? Misschien is DuckDuckGo dan wel iets voor jou. DuckDuckGo is een zoekmachine die jouw privacy heel serieus neemt. Ze slaan je zoekgeschiedenis niet op en delen jouw informatie niet met anderen. Dit betekent dat je kunt zoeken zonder je zorgen te maken over wie er meekijkt.

De Pluspunten van Privacy

Geen Tracking

Een van de grootste pluspunten van DuckDuckGo is dat ze je niet volgen. Andere zoekmachines houden bij wat je zoekt om je advertenties te laten zien die ze denken dat je interessant vindt. Superirritant, want de advertenties vliegen je om de oren. DuckDuckGo doet dit niet, wat betekent dat jouw zoekopdrachten echt privé blijven.

Minder Advertenties

Omdat DuckDuckGo je niet volgt, zie je ook minder en minder gerichte advertenties. Ze laten wel advertenties zien, daar schijn je niet aan te ontkomen, maar alleen gebaseerd op wat je op dat moment zoekt, niet op je vorige zoekopdrachten.

Eerlijke Resultaten

Nog iets goeds aan niet gevolgd worden, is dat je zoekresultaten niet aangepast worden. Bij andere zoekmachines krijg je resultaten die ze denken dat bij jou passen. Je krijgt dus zoekresultaten te zien, gebaseerd op je browsegeschiedenis en het profiel dat er van jou gemaakt is. Dit kan leiden tot de situatie waar je alleen ziet wat de zoekmachine wil dat je ziet, wat natuurlijk eigenlijk een vreemde situatie is. Bij DuckDuckGo krijgt iedereen dezelfde resultaten, wat neutraler en onpartijdig is.

Handige Extra’s

!Bang Commando’s

DuckDuckGo heeft iets heel handigs, de “!Bang” commando’s. Hiermee kun je direct naar zoekresultaten op andere sites springen. Als je bijvoorbeeld “!w” voor je zoekterm zet, ga je direct naar Wikipedia. Dit maakt zoeken op internet sneller en makkelijker.

Privacy Beoordeling

Elke site die je bezoekt via DuckDuckGo krijgt een cijfer voor hoe privé die site is, gebaseerd op hun gebruik van tracking en versleuteling. Dit helpt je bewuster te zijn van de privacy praktijken van websites en bevordert veiliger surfen.

Conclusie

Als privacy belangrijk voor je is en je wilt objectieve, neutrale zoekresultaten zien, probeer dan DuckDuckGo eens. Ze bieden niet alleen een veiligere manier om te zoeken zonder je gegevens te volgen, maar hebben ook handige functies die je helpen sneller en veiliger te surfen. Het is het overwegen waard als je op zoek bent naar een alternatief voor de meer bekende zoekmachines.

Abonneer je op mijn blog!

Stuur een berichtje

Heb je nog een vraag met betrekking tot het laten maken van je website? Stuur me gerust een berichtje, ik denk graag met je mee. Bellen kan natuurlijk ook!

Plan een belafspraak