Tips voor het maken van een coach website

Als je gespecialiseerd bent in gezondheid, lifestyle, leiderschap of beleggen, is het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke website hoogstwaarschijnlijk niet je hoofdactiviteit. Daarom wil ik in dit blog enkele veelvoorkomende valkuilen bespreken die coaches vaak tegenkomen bij het opzetten van hun websites. Zo krijg je een beter beeld van wat een effectieve website nodig heeft om meer cliënten aan te trekken.

Veelgemaakte fouten op coaching websites:

 1. Onduidelijke navigatie: Een website moet intuïtief en makkelijk te gebruiken zijn. Bezoekers willen snel en zonder veel moeite vinden wat ze zoeken. Zorg dat belangrijke informatie binnen drie klikken bereikbaar is. Beperk het aantal opties in je hoofdmenu en houd de titels helder en bondig.
 2. Slecht vindbare contactinformatie: Het is cruciaal dat potentiële cliënten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen. Plaats je contactgegevens op gemakkelijk te vinden plaatsen, zoals de footer of een speciale contactpagina, en voeg een simpel contactformulier toe.
 3. Niet afgestemde stijl en tone of voice: De tekst en afbeeldingen op je website moeten je doelgroep aanspreken. De manier van schrijven en het ontwerp voor een site gericht op jonge ouders is anders dan die voor een beleggingsadviseur.
 4. Vage uitleg over coachingmethodes: Duidelijkheid over hoe je te werk gaat is essentieel. Dit helpt mensen te bepalen of jij de coach bent die ze zoeken. Beschrijf je methodes en processen zo specifiek mogelijk om de juiste verwachtingen te scheppen.
 5. Beperkte informatie over de coach: Mensen kopen diensten van mensen. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed presenteert. Deel details over je professionele achtergrond, je kwalificaties, en wat jou onderscheidt van anderen. Een professionele foto of een introductievideo kan hierbij helpen om vertrouwen op te bouwen.
 6. Geen klantbeoordelingen: Beoordelingen van eerdere cliënten zijn goud waard. Ze tonen aan dat je succesvol bent in wat je doet en bouwen vertrouwen op bij potentiële nieuwe cliënten. Zorg dat deze zichtbaar zijn op je site, bijvoorbeeld op de homepage of op een speciale testimonial-pagina.
 7. Overvloed aan keuzes: Een overdaad aan keuzes kan bezoekers afschrikken. Beperk het aantal opties en zorg dat je website niet te druk of verwarrend is. Focus op de essentie en zorg dat je call-to-actions duidelijk zijn en uitnodigen tot actie.
 8. Verwaarlozing van SEO: Voor een goede vindbaarheid in zoekmachines is het belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor SEO. Regelmatig bloggen, het gebruik van interne links en het schrijven van relevante, zoekmachinevriendelijke content zijn hierin cruciaal.

Samenvatting:

 1. Maak navigatie simpel en intuïtief.
 2. Zorg dat contactinformatie makkelijk te vinden is.
 3. Stem de stijl en toon van je website af op je doelgroep.
 4. Wees duidelijk over je coachingmethodes.
 5. Presenteer jezelf als een toegankelijke expert.
 6. Toon beoordelingen van klanten om vertrouwen te wekken.
 7. Beperk het aantal keuzes om overweldiging te voorkomen.
 8. Optimaliseer je website voor zoekmachines.

Het opzetten van een goede website hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het vereist aandacht voor deze punten. Ben je benieuwd hoe je dit zelf kunt toepassen of heb je hulp nodig? Vraag dan een gratis demo aan en je ontvangt, compleet in jouw huisstijl, binnen enkele werkdagen een sneak-preview van jouw nieuwe website!

Abonneer je op mijn blog!

Stuur een berichtje

Heb je nog een vraag met betrekking tot het laten maken van je website? Stuur me gerust een berichtje, ik denk graag met je mee. Bellen kan natuurlijk ook!

Plan een belafspraak