Eenvoudige SEO-tips voor meer zichtbaarheid van je WordPress website

Heb je een website voor je eigen onderneming of als uitlaatklep voor je hobby? Als dat zo is, dan wil je natuurlijk graag bezoekers hebben. Voor diegenen onder ons die gebruikmaken van WordPress, zijn er verschillende manieren om je site beter vindbaar te maken via zoekmachines, oftewel SEO (Search Engine Optimization). Hier zijn enkele praktische stappen die je zelf kunt ondernemen om je website te optimaliseren en meer bezoekers te trekken.

Begin met het vinden van de juiste trefwoorden

Stel dat je roze lippenstift verkoopt, ik noem maar wat. Je wilt natuurlijk dat mensen jou vinden wanneer ze zoeken naar ‘roze lippenstift’ of gerelateerde termen zoals ‘matte roze lippenstift’ of ‘langhoudende roze lippenstift’. Maar hoe ontdek je welke zoektermen potentiële klanten gebruiken? Tools zoals Google Keyword Planner bieden een kosteloze manier om dit uit te zoeken. Er zijn ook andere tools, zowel betaald als gratis, die je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte zoekwoorden voor je site.

Integreer deze trefwoorden op je site

Eenmaal je de juiste trefwoorden hebt gevonden, verwerk je deze in je websitecontent. Dit kan door het schrijven van blogposts over je nieuwste collecties, het toevoegen van trefwoorden aan de alt-tags van afbeeldingen, en het gebruik van deze termen in je productbeschrijvingen. Wees voorzichtig met té veel gebruik van die termen; een natuurlijke manier van trefwoorden gebruiken is belangrijker dan ze te vaak te herhalen. Vroeger werd dat vaak gedaan, maar tegenwoordig wordt het beschouwd als een verouderde SEO-techniek is.

Verbeter je URL-structuur

Zorg ervoor dat elke pagina en afbeelding op je website een duidelijk, beschrijvend webadres heeft. WordPress maakt automatisch URL’s aan, en zo kan het dan gebeuren dat je een URL krijgt als: www.jouwshop.nl/artikel345. Dit zegt niemand iets natuurlijk! Pas daarom de URL’s aan, want een URL als www.jouwshop.nl/roze_lippenstift is toch echt wat duidelijker. Je kunt deze permalinks eenvoudig aanpassen in WordPress onder ‘Instellingen > Permalinks’.

Content is koning

Zoekmachines houden van websites die continu nieuwe en relevante content bieden (een van de redenen dat ik ook vaak iets post, alsof ik het al niet druk genoeg heb, zucht 😊). Regelmatig verse inhoud toevoegen is dus cruciaal voor een goede SEO. Dit kan variëren van het publiceren van nieuwe blogposts tot het bijwerken van je productpagina’s. Overweeg eens om ervaringen van klanten of gastblogs te delen en promoot deze verhalen via sociale media om je zichtbaarheid verder te vergroten.

Installeer de Rank Math Plugin

Rank Math is een superhandige, gratis plugin voor WordPress die je SEO aanzienlijk kan verbeteren. In het verleden gebruikte ik Yoast nog, maar Rank Math vond ik net wat prettiger werken (hoewel er natuurlijk niks mis is met Yoast, het is ook een beetje een kwestie van persoonlijke smaak). Het installeren is simpel en het biedt duidelijke, gebruiksvriendelijke menu’s om je SEO-instellingen te optimaliseren. Rank Math helpt bij het identificeren van inactieve links, het monitoren van trefwoordgebruik, en het verbeteren van je teksten. Bovendien kun je meta-tags en snippets via Rank Math snel en efficiënt aanpassen.

Ik hoop dat deze tips je helpen om het maximale uit je WordPress-site te halen. Begin binnenkort gewoon eens met het toepassen ervan, en wie weet zie je binnenkort al resultaat in de vorm van meer bezoekers en waardering voor je harde werk. Veel succes!

Abonneer je op mijn blog!

Stuur een berichtje

Heb je nog een vraag met betrekking tot het laten maken van je website? Stuur me gerust een berichtje, ik denk graag met je mee. Bellen kan natuurlijk ook!

Plan een belafspraak