Het belang van je footer

De footer van je website is net zo belangrijk als de header, maar wordt vaak over het hoofd gezien. In dit bericht ga ik wat dieper in op wat je moet weten over het optimaliseren van je footer.

Begin met de basis: zorg ervoor dat je footer je KVK- en BTW-nummer bevat, evenals links naar je algemene voorwaarden en privacyverklaring. Hoewel het niet verplicht is, is het slim om ook je contactgegevens toe te voegen. Dit maakt het voor bezoekers makkelijker om contact op te nemen.

De footer is ook belangrijk voor SEO. Door links naar je recente blogs of belangrijke pagina’s toe te voegen, help je deze pagina’s beter gevonden te worden door zoekmachines. Dit komt omdat deze links op elke pagina van je website verschijnen, wat de interne linkstructuur verbetert.

De grootte van je footer hangt af van hoeveel informatie je wilt delen. Een kleine footer met alleen de essentiële informatie werkt prima, maar als je meer wilt toevoegen, zoals een nieuwsbriefinschrijving of contactformulier, heb je een grotere footer nodig. Dit kan ook helpen om specifieke doelen van je website te bereiken.

Het toevoegen van social media links is een goed idee, omdat veel bezoekers dit verwachten. Als je moeite hebt om deze goed te integreren, kan een pagebuilder helpen. Dit geeft je meer controle en flexibiliteit over hoe je footer eruitziet.

Ten slotte, pas je footer aan op de doelen van je website. Wil je dat bezoekers contact opnemen of zich inschrijven voor de nieuwsbrief? Zorg dan dat je footer dit ondersteunt.

Elke website is anders, dus experimenteer met je footer om te zien wat het beste werkt. Een goed ontworpen footer kan de gebruikservaring verbeteren en bijdragen aan het succes van je website.

Abonneer je op mijn blog!

Stuur een berichtje

Heb je nog een vraag met betrekking tot het laten maken van je website? Stuur me gerust een berichtje, ik denk graag met je mee. Bellen kan natuurlijk ook!

Plan een belafspraak